School 7 – Beste bibliotheek 2016

Page content

article content

School 7 – Beste bibliotheek 2016

UPDATE 14 maart 2017:

School7 wint prijs voor beste bibliotheek van 2016.

 

In 2016 is in Den Helder de nieuwe bibliotheek, School 7, geopend door de burgermeester, in een prachtig pand aan de haven. Maanden vooraf aan deze feestelijke happening kreeg de directie van de bibliotheek meerdere digitectuur workshops. Verschillende vraagstukken werden bij langs gelopen. Zo was er het vraagstuk bewegwijzering. In het statige pand met trappen en bruggen moesten de bezoekers wel hun weg vinden. Niet alleen de trouwe bibliotheekbezoekers die na een paar keer de weg weten, maar ook de bezoekers van het Historisch Centrum Den Helder en theatergezelschappen. Alle gasten moesten zich welkom en thuis voelen, was de opdracht. Door de inrichting, atmosfeer en horeca is dat meer dan gelukt. Met het inzetten van digital signage is het mogelijk gemaakt om bezoekers te informeren over bewegwijzering, evenementen, actuele informatie.

Vanuit Digitectuur is ook de realisering van andere technologische oplossingen bewaakt. Er zijn nieuwe schermen in oude retrotelevisies geplaatst, waar oude filmpjes het thema van de afdeling communiceren. Een touch tafel geeft het Historisch Centrum de mogelijkheid haar collectie te ontsluiten. Het intieme theater in de bibliotheek moest opgeleverd worden met perfect licht, beeld en geluid, dat ook nog eens makkelijk te bedienen is. De trap in de kinderhoek is omgetoverd tot een pianotrap.

Wat begon met een workshop eindigde met een prachtig gebouw, voorzien van allerlei digitale mogelijkheden om de dienstverlening aan de bezoeker te versterken.

  • Digital signage voor informatie in het gebouw, maar ook voor bewegwijzering
  • Touchtafel voor het ontsluiten van cultureel erfgoed.
  • Retrotelevisie omgebouwd voor sfeerfilmpjes passend bij de afdeling
  • Theater perfect ingericht met licht, beeld en geluid, makkelijk te bedienen.
  • Pianotrap in de kinderhoek

Fotografie: Druktemaker Media (www.druktemakermedia.nl)